MENIU

Dieta cu castraveți și iaurt. Slăbești 7 kilograme în doar două săptămâni

Dieta cu iaurt și castravete face parte din regimurile restrictive, cu rezultate vizibile în doar două săptămâni. Poți slăbi cu ușurință dacă respecți cu strictețe această cură.

O cană și jumătate de iaurt cu castraveți conține 23 de grame de proteine. Această gustare îți dă senzația de sațietate, chiar și atunci când tai de pe lista zilnică alimentele bogate în calorii. În plus, datorită calciului, vitaminei B12 și probioticelor, această gustare îți dă energia de care ai nevoie să-ți duci la îndeplinire sarcinile, previne balonarea și ține la distanță inflamațiile, arată clickpentrufemei.ro.

În timpul acestui regim alimentar, poți pierde până la 7 kilograme, cu o singură condiție: să incluzi în programul zilnic și activitățile fizice regulate. Nu este recomandat să ții această dietă mai mult de 14 zile, căci un aport scăzut de nutrimenți poate avea efecte negative asupra sănătății.

Cum prepari iaurtul cu castraveți
Mai multe studii publicate în „British Medical Journal“ și „Jurnalul European de Nutriție“ au arătat că iaurtul cu conținut ridicat de grăsimi este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate. Iar cercetările recente publicate în „Jurnalul American de Nutriție Clinică“ au arătat că un consum regulat de grăsimi saturate nu crește riscul de boli cardiovasculare sau de accident vascular cerebral, așa cum se credea. Prin urmare, consumă iaurt fără probleme.

Ai nevoie de:

4 castraveți mici

1 cană cu iaurt

1 legătură de mărar

1 cățel de usturoi, zdrobit sau tocat (opțional)

1/2 linguriță sare de mare

Piper negru măcinat

Cum se prepară

Spală bine castraveții, după care dă-i prin răzătoarea mare. Spală mărarul, scutură excesul de apă și tamponează cu un prosop curat, după care toacă-l. Într-un castron, amestecă iaurtul, castravetele, mărarul, cățelul de usturoi, sarea și piperul.

Exemplu de meniu pentru 1 zi
Mic dejun: 1 bol salată de castraveți + 2 ouă fierte

Gustare: 1 iaurt cu castraveți

Prânz: 1 bol cu salată de castraveți + 1 felie de pâine prăjită integrală. Poți pune în salată roșii sau brânză feta.

Gustare: 1 iaurt cu castraveți

Cină: 300 de grame de fructe de sezon

IMPORTANT: Poți mânca întotdeauna o salată de castraveți atunci când îți este foame. Bea suficiente lichide și consultă-te cu medicul înainte de a începe dieta.

Mai multe articole despre:
meniu dietă medic iaurt castraveţi