MENIU

Descoperire uluitoare într-un cufăr vechi de peste 300 de ani. Ce au văzut cei care l-au deschis

Mii de scrisori din secolul al XVII-lea, care nu au mai ajuns în mâinile destinatarilor, au fost descoperite într-un cufăr din Olanda și sunt în prezent studiate de o echipă internațională de cercetători.    

Cufărul a fost oferit unui muzeu al poștei din Haga în 1926, însă cele 2.600 de scrisori aflate în acesta, dintre care 600 nu fuseseră deschise niciodată, sunt abia în prezent studiate de o echipă internațională de cercetători, care include oameni de știință de la universitățile Leiden, Oxford, MIT și Yale, conform Agerpres

Printre acestea figurează un apel scris în numele unei femei care se temea de o sarcină nedorită și care a fost citit abia acum, la peste 300 de ani după ce a fost trimis celui ce era suspectat că ar fi tatăl copilului.

Scrisoarea îi este adresată unui negustor evreu bogat din Haga și a fost scrisă în numele "unei prietene comune", o cântăreață de operă olandeză care a plecat la Paris, unde se pare că a descoperit că este însărcinată.

Scrisoarea poartă inscripția "niet hebben" ceea ce înseamnă că destinatarul a refuzat să o accepte, ghicind probabil conținutul său, a explicat pentru The Guardian Daniel Starza Smith de la Universitatea Oxford.

Mai multe articole despre:
scrisori descoperire cufar