MENIU

Cum sa scapi de oboseală. Află cauzele și modul de a o combate

Cu siguranță oboseala nu este o stare necunoscută ție. Ai zile în care ai vrea să lași toate problemele nerezolvate și să evadezi într-o poiană inundată de soare, cu păsărele ciripind, cu căprioare, fluturi... Iar tu doar să stai întinsă pe iarbă, fără să faci nimic, fără să te gândești la nimic. Doar să te odihnești. Modul în care putem lupta cu oboseala și cauzele acesteia ne sunt relatate de csid.ro

Ce este oboseala?

Oboseala este o stare de epuizare și de surmenaj cronic, care nu dispare atunci cand te odihnești.

Oboseala poate avea mai multe cauze, dar poate fi și un semn de avertizare pentru alte probleme, mai grave. De aceea, este important să încerci să tratezi simptomele oboselii cât mai devreme, pentru a afla ce anume le determină.

Având grijă de tine prin gestionarea stresului, mergând la doctor regulat, având un regim alimentar echilibrat, consumând suficiente lichide, fiind activ fizic și gestionând eficient oboseala, îți poți îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Ce cauzează oboseala?

Oboseala poate fi cauzată atât de probleme fizice și medicale, precum o infecție sau anemie, cât și de sterul emoțional sau psihologic. 

Cauzele care induc această stare atât de neplăcută pot fi diverse, se pot corobora și depinde de la caz la caz.

Poți afla mai multe aici