MENIU

Cum poate un manager general de companie să salveze o viață de copil

<p>Cum poate un manager general de companie să salveze o viață de copil</p>
<p>Cum poate un manager general de companie să salveze o viață de copil</p>

Atunci când îți dorești foarte mult un copil faci tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Venirea pe lume a unui bebeluș reprezintă o bucurie pentru întreaga familie, dar când sarcina pune probleme e necesar cel mai bun tratament acordat viitoarei mămici și bebelușului.

Maria s-a aflat într-o astfel de situația când a rămas însărcinată. Medicii i-au spus că sarcina prezenta risc de prematuritate și știa că trebuie să aleagă o maternitate care să le poată oferi îngrijirea special necesară.

A născut prematur o fetiță de cântărea 700 de grame. Larisa a venit pe lume la doar 24 de săptămâni de gestație. Șansele sale de supraviețuire erau foarte mici, mai ales că  pentru echipa medicală de la Spitalul Cantacuzino reprezenta o premieră acestcaz, timpul atât de scurt petrecut în uterul mamei. Având o greutate atât de mică plămânii nu erau dezvoltați și a fost nevoită să respire cu ajutorul ventilatorului și să se hrănească prin gavaj.

Din fericire, secția de neonatologie fusese recent echipata de Salvati Copiii cu incubatoare și alte echipamente necesare supraviețuirii nou-născuților prematuri. Medicii  i-au spus Mariei că, fără toate aceste echipamente, copilul nu ar fi avut nicio șansă să rămână în viață.  

Cu ajutorul echipamentelor, dar şi datorită pofesionalismului echipei de medici, fetiţa a fost salvată şi externată ca fiind un copil perfect sănătos.

Larisa are acum un an și jumătate, și este dezvoltată cât un copil de vârsta ei,  merge și articulează primele cuvinte.
Maternitatea de la Spitalul Cantacuzino este una dintre 58 de maternități și secții de nou-născuți din întreaga țară echipate de Salvați Copiii în ultimii trei ani cu aparatură medicală în valoare de 7.300.000 de lei.

Cum pot ajuta companiile: 20% din impozitul pe profit

Salvați Copiii continuă activitatea de dotare a maternităților, prin care dă o șansă la viață copiilor născuți prematur din orice colț al țării. Pentru aceasta este nevoie de continuarea acestor eforturi. De aceea, Salvați Copiii are în plan dotarea altor 15 maternități, și, în acest scop, lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Datele statistice arată că 1.700 de copii mai mici de un an au murit anul trecut în spitalele din România, iar lipsa aparaturii se numără printre principalele cauze ale acestor cifre cutremurătoare. În ultimii trei ani, Salvați Copiii a donat echipamente medicale performante către 58 de maternități din 34 de județe ale țării, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii anual.

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei de la adresa http://salvaticopiii.ro/upload/p0004000300000003_Contract_sponsorizare_douazeci_la_suta_2015.pdf. Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero.

Important de știut, suma direcționată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2015, pentru ca suma să poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal. Mai multe informatii pe www.salvaticopiii.ro, la mara.niculescu@salvaticopiii.ro, Director financiar, si la 0744360915.

Mai multe articole despre:
campanie Salvaţi Copiii