MENIU

Ceaiul pe care toată lumea trebuie să îl bea când este cald afară. Efectul este miraculos

<p><em><strong>Ceai de iasomie</strong></em></p>

Ceai de iasomie: Menţinerea nivelului de hidratare este esenţială în zilele calduroase, mai ales în cazul copiilor şi al vârstnicilor.

Ceai de iasomie: Când este cald afară, sistemul de termoreglare al corpului se pune în mişcare pentru a elimina surplusul de căldură. Caldura poate provoacă o disfuncţie a sistemului nervos central, care se manifestă prin producerea de cârcei, din cauza lipsei de apă şi săruri, epuizare, colaps circulator, crampe musculare şi pierderea cunoştinţei. Persoanele cu cel mai mare risc sunt copiii şi vârstnicii. 

Băuturile energizante, cafeaua, băuturile carbogazoase, sucurile din comerţ şi alcoolul, nu reprezintă opţiuni sănătoase, ele de fapt accentuează deshidratarea. De aceea, în perioada caldă, este bine să consumăm din belşug apă minerală şi ceaiuri.

Ceaiul ne hidratează şi este un izvor natural de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Acesta are efect tonic şi energizant şi ne apară de efectul nociv al radicalilor liberi.

Cele mai bune ceaiuri când este cald afară:

1. Ceaiul extras din frunzele de Camellia sinensis

Ceaiul alb, verde, negru conţine concentraţii diferite de cafeină. De exemplu, ceaiul negru are o concentraţie ridicată de 45-60 de miligrame de cafeină într-o ceaşcă iar ceaiul verde are aproximativ 5-30 de miligrame. Concentraţia de cafeină depinde şi de timpul de infuzare, în general este bine să se lase la infuzat 3-4 minute.

Se pot bea 1-3 căni de ceai pe zi, în prima parte a zilei. Putem consumă ceai verde cu adaos de suc de lămâie, mandarine, portocale sau cubuleţe de gheaţă cu fructe sau ceai verde cu o frunzuliţa de mentă.

2. Ceaiuri cu efecte tonice asupra sistemului nervos

În această categorie intră ceaiul de rozmarin, guarana, ginseng, cicoare, iasomie sau de ceaiul Mate.

3. Ceaiurile de fructe

Sunt o altă sursă ideală de hidratare. Puteţi alege ceaiurile de fructe de pădure, căpşuni şi fragi, afine, zmeură, lămâi, caise sau fructe exotice. Sunt tonice, vitaminizante, energizante şi foarte plăcute la gust.

Nu conţin cofeină şi pot fi băute în orice moment al zilei, inclusiv de copii. Se poate adaugă o linguriţă de miere, eventual gheaţă şi lămâie.

Mai multe articole despre:
sănătate tratamente naturiste ceai de iasomie