MENIU

CE va da undă verde tranzacției mileniului. Preluarea SABMiller de către AB InBev, la 24 mai

Anheuser-Busch InBev (AB InBev), cel mai mare producător mondial de bere va obține acordul Comisiei Europene pentru preluarea rivalului SABMiller, în urma tranzacției de peste 100 de miliarde de dolari, încheiată în luna noiembrie, transmite Reuters.

În urma a ordului Comisiei Europene, AB InBev va controla o treime din piața mondială a berii. Pentru a elimina îngrijorările autorităților în materie de concurență, AB InBev a acceptat să vândă mai multe mărci care au făcut parte din portofoliul SABMiller, cum ar fi Peroni, Grolsch și Meantime.

Tot la vânzare au fost scoase și operațiuni ale SABMiller din România, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia. ABInbev a anunțat, după încheierea tranzacției că va renunța la mai multe afaceri pe care SABMiller le deținea în Europa Centrală și de est.

De vânzare este și compania din România, Ursus Breweries, cel mai mare jucător de pe piața locală a berii. Compania are în portofoliu mărci ca Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Stejar, Azuga, dar şi branduri internaţionale precum Redd’s, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi Pilsner Urquell.

Decizia Comisiei Europene va fi dată publicității până la 24 mai.