MENIU

Când devine cătina periculoasă pentru sănătate? Iată ce trebuie să știi înainte să o consumi

Fructele de cătină sunt recunoscute drept cele mai eficiente polivitamine naturale. Arma secretă a cătinei este concentraţia ridicată de vitamina A şi betacaroten, un puternic antioxidant care contribuie la regenerarea ţesuturilor prin crearea de celule noi.

Preparatele pe bază de cătină sunt recomandate în caz de: afecţiuni hepatice, oculare, răceli, viroze respiratorii, afecţiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric, ateroscleroză, oboseală cronică, surmenaj.

Pe lângă multiplele indicaţiile terapeutice există şi o parte negativă, care de cele mai multe ori este necunoscută sau neglijată. Ca orice medicament de sinteză, plantele medicinale au efecte secundare, contraindicaţii, pot provoca complicaţii atunci când nu se respectă doza, scrie one.ro

Cătina este contraindicată pentru bolnavii cu colecistită acută, pancreatită, diaree cronică. La bărbaţi, cătina albă poate provoaca prostatită adenomatoasă, iar la femei mastopatie din cauza conţinutului de fitohormoni. În caz de astm bronşic şi în alte cazuri rare, betacarotenul, care se află în cantităţi mari în catina albă, poate provocă alergie.

Mai multe articole despre:
cătină fructe de cătină