MENIU

Bobby Păunescu, despre mobilizarea parțială din Rusia: "Este FALSĂ! Dacă voiau să facă ceva închideau granițele". CINE sunt cei care părăsesc țara

Bobby Păunescu, regizor, președinte ARMIS

Regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu a declarat, miercuri, la Realitatea FM - vorbind despre decretul de mobilizare parțială semnat la mijlocul săptămânii trecute de președintele rus, Vladimir Putin, decret care nu a fost însoțit și de o lege marțială prin care rușii să nu fie lăsați să părăsească țara - că avem de-a face cu "o mobilizare falsă". Potrivit acestuia, aici avem de-a face cu două categorii de oameni: "o categorie mai mică care se referă la armata alcoolizată". "Cei care pleacă sunt cei anti-Putin", susține președintele ARMIS, precizând că dacă nu voiau într-adevăr ca oamenii să plece din țară, autoritățile de la Moscova ar fi închis granițele. 

"Așa cum vorbeam de o cubanizare a României, așa se întâmplă și în Rusia. Cei care au o atitudine împotriva războiului, cei acre au o atitudine împotriva lui Putin pleacă și rămân... (Odată cu ei - n.r.) pleacă și banii, dar nu îl interesează banii pe Putin acuma. Pe el îl interesează războiul ăsta, să nu piardă, să nu moară. Pleacă cei care pot să iasă pe stradă și să facă mitingurile pe acre le-am văzut săptămâna trecută", a afirmat Bobby Păunescu.

În opinia sa, tocmai "în felul ăsta e gândită mobilizarea parțială" de către autoritățile de la Kremlin, respectiv "ca să scape" de oamenii anti-regim.

"E o mobilzare falsă. Păi ce mobilizare este asta? Avem două categorii (de oameni - n.r.). Avem o categorie mai mică care se referă la armata alcoolizată, sau cum îi spuneau aștia (...). Aia e mai mult de ochii lumii, ca să arate că domne... Cei care pleacă sunt cei anti-Putin. El vrea să scape de ei. Și cum poți să o faci (să scapi de cei anti-regim - n.r.)? Așa cum am explicat, cum făcea Fidel Castro când plecau (oamenii - n.r.) și cum se întâmplă în România - sper că în mod nedorit, necalculat (la noi - n.r.). În Rusia este calculat: vrea să scape de cei care  ies pe stradă și fac mitinguri împotriva lui. Altă explicație nu este", a arătat președintele ARMIS. 

El a continuat: "Gândițiă-vă ce succes are (mobilizarea falsă - n.r.). Oamenii se autoflagelează fără să îi bată nimeni. Ăia care sunt anti-Putin își rup mâinile, picioarele".

Referitor la informațiile apărute în media internaționale, potrivit cărora persoanele care vor să iasă din țară ar primi la graniță ordinul de încorporare, Bobby Păunescu a precizat că acest lucru se întâmplă "ca să arate că fac ceva". 

"Ei (autoritățile de la Kremlin - n.r.) dacă voiau să facă ceva închideau granițele. Dar nu vor să facă treaba asta. Se uită la ei - domne, cine e ăsta? Tânăr, 30 de ani, e agresiv, are niște idei clare, studii superioare: afară. Cala Fidel: erau două bărci să plece înspre Miami, mai punea încă două lângă, cu mâncare cu tot ce trebuie: plecați, băieți! (...) Ceaușescu de aia nu a rezistat, pentru că i-a ținut în țară", a mai spus Păunescu. 

Continuarea dialogului în Matinal Realitatea FM:

Mai multe articole despre: