MENIU

Alexandru Rafila: Masca va fi recomandată în mod evident în şcoli

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că recomandă folosirea măştii de protecţie în şcoli și consideră că, dacă sălile de clasă sunt aerisite și sunt asigurate condiții de igienă la grupurile sanitare, „lucrurile pot fi ţinute sub control” în privința cazurilor de COVID, după ce începe școala.

„Eu sunt convins că şi şcolile acum sunt mult mai bine pregătite, ştiu ce au de făcut, masca va fi recomandată în mod evident şi în şcoli, nu la ora de sport, ca să nu existe astfel de întrebări care nu îşi au locul în acest moment. Dar sigur că cel puţin în prima lună, când vremea va permite acest lucru, să recomandăm foarte insistent aerisirea sălilor de clasă, a spaţiilor în care copiii îşi desfăşoară activitatea şi orele de sport se pot efectua în aer liber. Aşa că, dacă şcolile respectă aceste condiţii şi asigură condiţii de igienă în zona grupurilor sanitare, copiii să se poată spăla pe mâini, să meargă în siguranţă la ore, să aibă acces la dezinfectanţi, cred că lucrurile pot fi ţinute sub control”, a afirmat Alexandru Rafila.

Bilanț coronavirus 8 august

Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost raportate 4.689 de cazuri confirmate. Bilanțul zilnic nu fusese încă publicat de Ministerul Sănătății, în momentul anunțului ministrului.

Alexandru Rafila a anunțat în conferința de presă obișnuită de la început de săptămână că în ultimele 7 zile au fost raportate peste 50 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus. La ora anunțului numărului de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore: 4.689, bilanțul complet nu fusese încă publicat pe site-ul Ministerului Sănătății. Conferința a început la ora luni, la ora 14.00.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Al. Rafila, bilanțul de luni, 8 august, a crescut cu 1.171 de cazuri, iar 905 sunt ale unor pacienți reinfectați. 

În unitățile sanitare de profil, numărul pacienților internați în secții COVID-19 este de  4.299 (17,34% din numărul de paturi din planul de reziliență).

La ATI sunt internate 274 de persoane, dintre care 238 sunt nevaccinate (14,52% din numărul de paturi din planul de reziliență).

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.024 teste RT-PCR și 13.013 teste antigenice rapide.

Din totalul pacienților spitalizați, 654 sunt copii internați pe secții și 3 copii sunt la Terapie Intensivă.

În intervalul 07.08.2022 (10:00) – 08.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (9 bărbați și 5 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 14 decese, 6 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 de ani.  Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 3 erau vaccinați. Până astăzi, 66.193 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Mai multe articole despre:
Alexandru Rafila masca