MENIU

Incendiu, luni seara, la Spitalul Universitar din Capitală

Alertă la Spitalul Universitar! Personalul medical a detectat fum la etajul 1 la clădirii, dar şi pe casa scării, luni seară.

UPDATE.  "A fost un fum dens, înecăcios, specific materialului plastic. Până la sosirea noastră personalul administrativ s-au autoevacuat din clădire. Iar noi, pompierii, nu am fost nevoiţi să evacuăm persoane. Stingerea s-a realizat destul de facil, dar etapele de evacuare a fumului au durat mai mult, cam 30 de minute”, a explicat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Fumul vine dintr-o cameră tehnică, angajaţii au deschis toate geamurile pentru a nu evacua pacienţii. Evacuarea ar putea fi dificilă, iar militarii consideră că nu e nevoie să se scoată oamenii din saloane. Cinci autospeciale de stingere au fost trimise la fața locului. Din primele informații, sursa fumului pare a fi un transformator electric. Nu este exclus să se fi produs un scurtcircuit.

Conform purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile, la fata locului actioneaza 5 autospeciale de stingere, o autoscara, un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD.

"Sursa fumului este un transformator electric, posibil din cauza unuil scurtcircuit", a afirmat Daniel Vasile.

 

Mai multe articole despre:
spital fum