MENIU

A început a șasea extincție în masă pe Pământ. Ce a declanșat-o

Un fenomen îngrijorător

Oamenii de știință avertizează că Pământul a intrat în faza celei de șasea extincții în masă care lovește planeta.  Vinovat pentru noul fenomen "apocaliptic" este chiar omul, care îi va cădea și victimă.

O echipă de savanți americani avertizează că Terra a intrat "fără nicio urmă de îndoială" într-o nouă fază de extincție în masă a speciilor, potrivit Dailymail.co.uk.

Studiul publicat de cercetătorii americani arată că ritmul în care speciile dispar pe Planetă este de 100 de ori mai rapid decât ritmul normal.

Savanții se tem că 75% dintre speciile existente pe Pământ în momentul de față vor dispărea în decursul următoarelor două generații.

Niciodată de la ultima extincție în masă acum 66 milioane ani — ce a dinozaurilor — planeta nu și-a pierdut speciile de animale într-un ritm atât de rapid, avertizează experți de la universitățile americane Stanford, Princeton și Berkeley, în special.

Studiul, publicat vineri în revista Science Advances, "arată fără nicio îndoială semnificativă că intrăm în cea de-a șasea extincție în masă", a spus Paul Ehrlich, profesor de biologie la Stanford, relatează France Presse.

Și oamenii se vor afla probabil printre speciile care vor dispărea, au avertizat cercetătorii.

Dacă în trecut ritmul era de două specii de mamifere dispărute din 10.000 de specii în 100 de ani, din secolul trecut rata medie a pierderii de specii de vertebrate este de 114 de ori mai mare decât ritmul înregistrat în lipsa activității umane, luând chiar în considerare estimările cele mai optimiste în materie de extincție, potrivit studiului.

Mai multe articole despre:
extincţie extinctie in masa