MENIU

Minerii de la Vulcan au renunţat la protest. Cei de la Lonea vor continua (UPDATE)

Minerii de la Mina Vulcan au ieşit miercuri din subteran în urma negocierilor purtate cu administratorul special şi prefectul judeţului Hunedoara, pe când ortacii din Minea Lonea au anunţat că vor continua protestul prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură, transmite corespondentul MEDIAFAX.  

Miercuri, 24 februarie -UPDATE:


Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Dan Agrişan, şi prefectul judeţului Hunedoara,Sorin Vasilescu, au discutat cu minerii protestatari din Mina Lonea.

"Minerii de aici au renunţat la protest. Cei din schimbul I, schimbul de dimineaţă, au intrat normal la muncă. A intrat un miner în greva foamei în timpul nopţii, dar cred că a renunţat, pentru că l-au scos dimineaţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Calimandruc, preşedintele Sindicatului "Muntele" de la Mina Vulcan.

La Mina Lonea, minerii au anunţat că vor continua protestul, prin oprirea activităţii fiecărui schimb de tură. Astfel, minerii intraţi în schimbul de dimineaţă vor opri activitatea şi vor sta în subteran, iar fiecare schimb va continua în aceaşi manieră.


Minerii de la Lonea și Vulcan au decis să se blocheze în subteran, luni și marți, nemulțumiți de situația economică a CEH, compania fiind în stare de insolvență din luna ianuarie 2016.

Marți, 23 februarie

Victor Grigorescu: Înţeleg îngrijorările oamenilor, dar situaţia nu se poate rezolva prin promisiuni politice

”Ne confruntăm cu o situație dificilă in Valea Jiului. Val de proteste în ultimele 24 de ore. O parte dintre ei au spus că intră în greva foamei. Le înțeleg supărarea și revolta. Asa nu se mai poate.  Am discutat cu prefectul și cu autoritățile locale să li se ofere acelor oameni soluții astfel încât să nu își pună viața în pericol.

Am preluat un complex fără niciun ban în cont. În decembrie, nu aveam niciun ban de salarii. Cu eforturi deosebite, aproape am trecut iarna. Am plătit fiecare leu pentru salarii. În această iarnă nu am importat nicio tonă de cărbune.  În aceasta iarnă, toți banii pe care i-am avut la dispoziție au mers către minele românesti.

Nu voi da curs la vreo cerere de a influența decizia justitiei referitoare la insolvență. Nu există astazi o soluție politică pt. situația critică de la Hunedoara. Doar munca și seriozitatea pot îndrepta lucrurile. Oricine spune altceva minte. Cărbunele românesc are locul sau în securitatea energetica”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

CEH este în insolvență încă de la începutul anului, iar minerii se tem că va intra în faliment, iar minele se vor închide.

Din complexul energetic fac parte exploatările miniere Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan, dar și termocentralele Mintia și Paroșeni. În total, complexul are în jur de 6.500 de angajați.

Mai multe articole despre:
null