Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

WEEKEND DE FOC! Codul portocaliu de caniculă a fost prelungit

Friday, 14 August 2015, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

Sâmbătă, 15 august, în Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei şi în sudul Munteniei, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime ce vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Aici se instaurează un cod galben de caniculă.

În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. În aceste zone va intra în vigoare codul portocaliu.Duminică, 16 august, vremea va fi în continuare caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35....37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, în Câmpia Română şi Câmpia de Vest şi izolat în rest. Aici va fi instituit un cod galben de caniculă.

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. În aceste zone, informează ANM, va intra în vigoare un cod portocaliu de caniculă.
Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA