Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea se răcește brusc. Vine adevărata toamnă!

Tuesday, 01 October 2019, 17:21 Sursă: REALITATEA.NET

Joi în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte vor fi înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe spații mici vijelii. Începând de seara aceste fenomene se vor extinde si in restul ţării. Cantitățile de apă vor depăși local 10...15 l/mp și izolat 20 l/mp. Temperaturile maxime vor marca o scădere semnificativă față de miercuri în jumătatea nord-vestică a teritoriului, unde se vor situa, în general, între 15 și 25 de grade, dar vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice datei în sud și est, unde vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade.

În Capitală, cerul va fi variabil dar începând cu orele serii se va înnora şi vor fi averse, ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, când este posibil sa ia aspect de vijelie. Dimineata, 13-14 grade in oras si spre 11 grade in imprejurimi si 29-30 de grade la amiaza.

Vineri vremea se va răci semnificativ și în sud și est, urmând astfel ca la nivelul întregii țări valorile termice să se situeze sub cele normale perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 18 grade cu cele mai mari in Oltenia, la Drobeta. Cerul va deveni variabil în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi înnorări și ploi pe arii relativ extinse. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar trecător se mai pot semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor scădea semnificativ față de joi, astfel încât se vor situa sub cele caracteristice perioadei. In jur de 14 grade dimineata si 14-16 grade la amiaza. Cerul va fi mai mult noros și va ploua. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA