Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Temperaturi record: astăzi, cea mai caldă zi de februarie din ultimii 50 de ani

Tuesday, 16 February 2016, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Vremea se menţine deosebit de caldă şi astăzi, astfel că temperaturile maxime pornesc de pe la 10 grade şi se opresc la 23 de grade în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu ceva mai mulţi nori mai ales în vest, nord şi nord-est, unde local şi temporar va ploua. Vântul va sufla cu putere la munte. Încă o zi de primăvară în Bucureşti. În condiţii de cer variabil, termometrele vor indica la amiază în jur de 22 de grade Celsius.

Deși au mai fost ani în care s-au înregistrat temperaturi ridicate în luna februarie, zilele de 15 și 16 februarie ar putea atinge, potrivit estimărilor făcute de meteorologi, un record zilnic al ultimilor 50 de ani.

"În anul 1995, pe 27 februarie, s-au atins recordurile lunare absolute, adică cea mai ridicată temperatura înregistrată vreodată în luna februarie de când se fac măsurători la stațiile meteo. Atunci au fost 26 de grade Celsius la Medgidia și 23 de grade în București. În acest an, luni și marți, vom avea 21 — 22 de grade Celsius, atât am estimat noi. Rămâne de văzut dacă se va atinge această temperatură sau dacă nu cumva se vor depăși estimările noastre, dar mai mult ca sigur că se vor înregistra recorduri zilnice. În zilele de 15 și 16 februarie, în ultimii 50 de ani, cele mai ridicate temperaturi au fost undeva până la 18 — 19 grade Celsius pe partea de sud a țării, strict pe aceste zile. Deci, este foarte posibil să se înregistreze în acest an recorduri zilnice de temperatură. Rămâne de văzut în ceea ce privește recordul lunar", a subliniat meteorologul ANM.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA