Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prognoza meteo pe trei zile: Temperaturi de până la 19 grade

Tuesday, 25 March 2014, 15:51 Sursă: REALITATEA.NET

Cerul va avea înnorări temporare şi va mai ploua numai pe arii restrânse în nord, centru şi nord-est şi cu totul izolat în rest. În zona montană înaltă, mai ales a Carpaţilor Orientali vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul va avea uşoare intensificări în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în nordul Moldovei şi 18 grade în Lunca Dunării.

Miercuri în Bucureşti cerul va fi temporar noros – ceea ce înseamnă că vedem şi soarele printre nori. Temperatura va creşte de la 3-5 grade dimineaţa, până la o maximă în jur de 16 grade.

La munte vremea se anunţă mai bună decât marți, iar valorile termice vor fi în limite normale pentru această dată. Maxime de 2 grade pe Vf. Toaca din Ceahlău, 9 grade la Predeal şi Păltiniş şi tot 9 grade şi la Stâna de Vale. În Carpaţii Orientali cerul va fi mai mult noros şi pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, iar pe crestele cele mai înalte şi precipitaţii mixte. În celelalte masive soarele se arată printre nori şi numai izolat şi trecător va ploua slab. Vântul nu trece de moderat, nici măcar în zona înaltă.

În regiunile intracarpatice, temperatura va creşte cu aproximativ 5 grade mai mult ca ieri. Maxime de 17 grade în Timişoara şi Oradea, 15 grade la Cluj Napoca, 16 grade la Sibiu şi 14 grade la Braşov. Ploi slabe mai sunt posibile izolat mai ales după-amiaza.

În sud, cerul este schimbător – când cu soare, când cu nori şi numai izolat vor mai fi averse slabe în special în zona de munte. Vântul va sufla de la slab la moderat, cu unele intensificări în Bărăgan. Temperatura este în limite normale, maxime de 16 grade în Craiova, 15 grade în Piteşti şi Buzău şi 18 grade la Giurgiu.

Vremea normală din punct de vedere termic şi în Dobrogea, unde la amiază vor fi cel mult 15-16 grade. Cerul va fi temporar noros, vântul sprinten şi numai izolat după-amiaza vor fi averse slabe.

Soare scump la vedere în Moldova unde pe arii restrânse va mai ploua slab. Vântul sufla de la slab la moderat, cu intensificări temporare. În aceste condiţii temperatura creşte mai puţin chiar şi faţă de marți, iar la amiază vor fi cel mult 15 grade în Focşani, 12 grade în Bacău şi Piatra Neamţ, 13 grade la Iaşi şi 10 grade în Suceava.

Joi și vineri

Joi vremea este schimbătoare, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice ale perioadei, respectiv maxime cuprinse între 10 şi 19 grade. Peste zi soarele se arată printre nori şi numai izolat sunt posibile ploi slabe. Noaptea înnorările se vor accentua, iar ploile se vor semnala în special în sud-vestul şi sudul teritoriului, aduse desigur de o depresiune atmosferică ce vine din bazinul Mârii Mediterane. Totodată vântul se intensifică la munte, în Banat, Oltenia, Muntenia şi local în Transilvania şi Dobrogea.

În Bucureşti, norii se adună temporar, dar aversele vin cel mai probabil în cursul nopţii. La amiază termometrele vor indica o temperatură de 16-17 grade.

Vineri cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua pe arii extinse, exceptând regiunile nord-vestice unde ploile se vor semnala local. Izolat se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar pe crestele montane precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în sudul şi estul ţării. În aceste condiţii, termometrele vor indica la amiază între 11 grade la Miercurea Ciuc şi 19 grade la Baia Mare.

Plouă temporar şi în Capitală, vântul este sprinten, iar temperatura maximă va fi în jur de 13 grade.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA