Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prognoza meteo pe trei zile. Cum va fi vremea în weekend

Friday, 21 February 2014, 15:51 Sursă: REALITATEA TV

Cer mai mult noros şi ploi - în vestul şi nord-vestul ţării şi cu totul izolat în rest. În zona montana trecător vor fi şi lapoviţe sau ninsori slabe pe parcursul zilei de sâmbătă. Vântul va avea intensificări trecătoare în estul si sud-vestul ţării. Dimineaţa, pe arii restrânse din regiunile extracarpatice va mai fi ceaţă, posibil asociată şi cu burniţă. 

În Capitală va fi vreme caldă sâmbătă, mai caldă decât ar fi normal la sfârşit de februarie. În condiţii de cer noros şi cu posibile burniţe, mercurul din termometre va urca de la 4 grade în zori până la 8-9 grade la amiază.

Şi la munte temperatura este în scădere uşoară, dar vremea se menţine caldă pentru data din calendar. Vor fi 9 grade la Predeal, 8 la Stâna de Vale, 7 grade la Păltiniş şi 4 grade la Semenic. Peste zi norii acoperă temporar cerul. În Carpaţii Occidentali, şi din loc în loc prin nordul Carpaţilor Orientali, va ploua încă de dimineaţă. În noaptea următoare precipitaţiile se vor extinde în aproape toate masivele şi se vor transorma trecător în lapoviţă şi ninsoare. Excepţie vor face grupele estice ale Carpaţilor Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde precipitaţiile vor fi rare. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp în Carpaţii Occidentali. Dimineaţa, pe arii restrânse, pe văi şi în depresiuni va mai fi ceaţă, asociată trecător şi cu burniţă. Duminică procesul de răcire uşoară se menţine şi temporar vor cădea precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice astăzi este o zi caldă de februarie, dar cu vreme predominant închisă. Va ploua slab în Banat, Crişana şi Maramureş. În Transilvania ploile ajung mai târziu după lăsarea serii, iar până atunci se mai strecoară şi câteva raze de soare. Temperaturile maxime vor fi între 11 şi 15 grade. Cel mai cald - la Bistriţa, Târgu Mureş şi Alba Iulia. Nici urmă de soare în partea de sud a ţării. Ba chiar izolat va ploua slab în vestul Olteniei. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab spre moderat, iar termometrele vor arăta 9 grade în Craiova şi Alexandria, 10 grade la Piteşti, 11 grade la Brăila şi 12 grade la Călăraşi, valori cu aproximativ 5 grade peste mediile climatologice ale sfârşitului de februarie. În Dobrogea cerul va fi în general înnorat, nu vor fi precipitaţii, dar mai ales dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul suflă moderat, cu 30...40 km /h. Maximele vor fi de 9 grade la Constanţa şi de 10 grade la Tulcea. Vreme mohorâtă şi relativ caldă va fi şi în Moldova. Izolat şi trecător se vor semnala ploi slabe, iar acum dimineaţă în zonele joase este posibil să se formeze ceaţă. Temperaturile maxime vor fi fi de 10 grade în Galaţi, 8 grade în Bacău, 11 grade la Iaşi şi 8 grade la Suceava.

DUMINICĂ ȘI LUNI

Duminică acoperirea noroasă va fi consistentă şi temporar va ploua slab, exceptând estul ţării, unde vor fi mai puţine. La munte, şi trecător în zona subcarpatică a Moldovei, iar noaptea şi în estul Transilvaniei, se întorc lapoviţele şi ninsorile. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în sud-estul şi vestul ţării. Temperatura, în continuare uşor peste mediile climatologice, va avea valori maxime cuprinse între 3 şi 13 grade. Şi în Capitală vremea va fi închisă duminică. Temporar va ploua slab, iar vântul va fi cel mult moderat. Temperatura maximă, 7-8 grade, valoare uşor peste media acestei perioadei - undeva la 2-3 grade.

Luni, cerul se menţine mai mult noros şi mai plouă slab, doar prin sudul, vestul şi centrul ţării şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile - tot slabe cantitativ - vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Aşadar nu ne aşteptăm la un strat de zăpadă consistent. Vântul prinde putere în sudul şi sud-estul ţării şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice - la Timişoara, Oradea şi Baia Mare. În Capitală, luni plafonul de nori rămâne compact, dar condiţiile de ploaie sunt reduse. Temperatura maximă va fi de 6-7 grade, iar vântul va avea unele intensificări. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA