PROGNOZA METEO 19 ianuarie. Vreme deosebit de rece în aproape toată ţara

Monday, 18 January 2016, 18:17 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Vântul va mai avea unele intensificări în prima parte a zilei în Moldova şi Dobrogea, unde trecător va mai spulbera zăpada depunsă anterior la sol. În zonele joase de relief, mai ales din sud, izolat dimineaţa se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Ger şi în Bucureşti. În condiţii de cer degajat de nori, temperatura scade dimineaţă până la -12...-10 grade, poate şi mai puţin de -12 grade în zona preorăşenească, până în jurul valorii de -15 grade. Pe parcusrul zilei vreme în general frumoasă dar deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi seara. Temperatura creşte până în jurul valorii de -5 grade la amiază.

La munte vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare dar doar cu totul izolat vor mai fi posibile fulguilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. La amiază vor fi -8 grade la Păltiniş şi 39 de cm stratul de zapada tot -8 grade si la Preadeal cu 39 de cm stratul, (36), -8 grade si la Semenic cu 30 de cm stratul, -7 grade la Sinaia cu 31 de cm stratul, -10 grade la Arieseni si 50 de cm stratul de omatsi si -16 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau si 31 de cm.

Vreme cu soare în regiunile intracarpatice, dar rece. La amiază temperatura bia atinge pragul de îngheţ în Banat, în rest sunt negative până la -7..-5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei.

În sud, gata cu norii: marţi va fi soare, dar soare cu dinţi, fiindcă de la gerul de dimineaţă până la amiază tot negative vor fi valorile termice, de 0 grade la Drobeta Turnu Severin, -2 grade la Craiova, Piteşti şi Ploieşti, până la -6...-7 grade la Alexandria si Giurgiu. În zonele joase de relief, izolat dimineaţa va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Dobrogea, nu va mai fi vremea închisă de luni, nu mai ninge, dar încă mai bate vântul. Maximele zilei, în jur de -2..-3 grade. Mai sunt condiţii ca zăpada să fie spulberată de vânt în Moldova, dar ninge doar răzleţ şi slab şi sunt şi perioade însorite. Şi aici maximele sunt mici, în general între -4 şi -1 grad.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri