Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prognoza 30 decembrie. Vreme neobișnuit de caldă: temperaturi de 17 grade!

Wednesday, 30 December 2020, 07:11 Sursă: Realitatea PLUS

Temperaturile maxime se vor încadra între 8...9 grade în depresiuni şi 16...17 grade în Lunca Dunării şi în Dobrogea. Vor fi înnorări persistente şi va ploua în Banat, Crişana şi Maramureş, unde, pe arii restrânse, se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 10...15 l/mp şi izolat în Oltenia şi vestul Transilvaniei.

În zonele montane aferente, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte şi, izolat, vor fi condiţii de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, dar dimineaţa, pe alocuri, mai ales în est şi sud-est, se va semnala ceaţă. Vântul va continua să sufle tare la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea intensificări, local şi temporar, în Banat, Crişana, Dobrogea şi izolat în rest.

In Capiatala, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperatura maximă va fi de 14...16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab.

La munte, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări persistente în a doua parte a zilei şi noaptea în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depuneri de polei. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări, în special în Carpaţii Meridionali, cu viteze de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 80...90 km/h spulberând zăpada. Pe văi şi în depresiuni vor fi condiţii de ceaţă. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA