Vin ploile! Meteo pe trei zile

Monday, 19 October 2015, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Va ploua în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde înnorările vor fi temporare şi ploile, mai ales averse, se vor semnala pe arii mai restrânse. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, în special în Moldova şi în zonele de munte, 40 l/mp. Vântul va avea unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9...10 grade în Dealurile de Vest şi 20...21 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

În Capitală, dimineaţa 11...12 grade. Marţi va ploua, mai ales spre seară. Maxima va fi mai mică decât ieri şi se va situa în jurul valorii de 19 grade.

La munte cerul va fi noros şi va ploua pe arii extinse. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, 40 l/mp. Vântul va avea unele intensificări. Trecător, pe creste, se pot semnala precipitaţii mixte. La amiază vor fi 9 grade la Paltinis, 12 la Preadeal, 6 la Semenic, 9 la Sinaia şi la Stâna de Vale şi 6 la Vf. Toaca din masivul Ceahlau.


Miercuri, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în sudestul ţării. Pe spatii restrinse vor fi ploi slabe şi în restul ţării, în special în Transilvania şi în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade la Miercurea Ciuc şi 16 grade la Giurgiu, Calarasi si Constanta. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În capitală, vremea va fi caracterizată de un regim termic normal pentru această perioadă. 8-9 grade dimineaţa si 15-16 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros dar nu va mai ploua.

Joi vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, în special în nordul şi centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9-10 grade in depresiunuile transilvane şi în nordul Moldovei şi 15 grade, frecvent în sudul ţării, izolat poate şi 16 grade. Izolat pot fi ploi slabe în extremitatea sudică a ţării şi în nord-est. În Bucureşti, dimineaţa, 6-7 grade şi o maximă de 14-16 grade.

Cer acoperit şi ploi pe arii extinse în regiunile intracarpatice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, în special în zonele de munte, 40 l/mp. Dimineaţa este caldă dar până la amiază temperatura creşte foarte puţin: 14 grade la Timisoara, 12 la Oradea, 14 si în Baia Mare, Cluj Napoca şi Sibiu, 15 la Brasov si 13 la Miercurea Ciuc.

În sud, vreme închisă cu ploi şi valori termice normale, chiar si mai mari, cum ar fi la Giurgiu 21 de grade, 20 la Călăraşi, 18 la Ploiesti. În nordul Olteniei ploile pot fi însemnate, izolat peste 40 l/mp.

În Dobrogea, chiar dacă nu de la primele ore ale zilei, ploile vor fi şi aici prezente. Maximele sunt in general peste cele normale cu 2-3 grade: 18 la Tulcea, 20 la Constanta.

Vreme fără soare şi în Moldova. Ploile acoperă arii extinse şi cantităţile de apă vor fi moderate, izolat insemnate, peste 40 l/mp.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri