Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea va fi instabilă! METEO PE TREI ZILE

Tuesday, 20 May 2014, 17:06 Sursă: REALITATEA.NET

BUCURESTI
În Bucureşti vremea va fi caldă, uşor mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu o temperatură maximă de 27...28 de grade. Soarele va fi la datorie, dar spre orele serii se va înnora şi trecător vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

MUNTE
La munte vremea va fi uşor mai caldã decât în mod obişnuit. Maxime e ajung la 20 de grade în Predeal, 18 grade la Păltiniş, 21 de grade la Stâna de Vale şi 13 grade la Ceahlău Toaca. Cerul va fi variabil, dar în timpul după-amiezii şi seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări şi din loc în loc averse, tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat în special în Carpaţii Orientali cantităţile de apã vor depãşi 15 l/mp.

LA MARE
La mare vremea va fi schimbătoare astăzi. Soarele nu mai este singurul de pe cer, se mai adună norii şi trecător se vor semnala ploi de scurtă durată, chiar şi descărcări electrice. Vântul se intensifică în timpul acestor fenomene de instabilitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 25 de grade, iar apa mării s-a mai încălzit, iar astăzi are o temperatură de 18 grade. 22 de grade vor fi la amiază în Vama Veche, 23 de grade în Neptun, 24 de grade în Mamaia şi 25 de grade la Gura Portiţei

REGIUNI
Zi ca de vară în regiunile intracarpatice, unde valorile termice maxime pornesc de la 25 de grade în depresiunile intramontane la Miercurea Ciuc şi Braşov şi se apropie de 30 de grade în Banat, iată 29 de grade în Timişoara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele din apropierea munţilor, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

În sud, vremea este caldă, dar va deveni uşor instabilă după-amiaza. În dealurile subcarpatice, la munte, dar şi în Muntenia, local vor fi ploi de scurtă şi descărcări electrice. Vântul se va intensifica în Bărăgan şi pentru scurtă durată în timpul averselor. Maximele termice sunt de 27 de grade în Craiova şi Târgovişte, 28 de grade în Giurgiu şi Călăraşi şi de 26 de grade în Buzău.

Caldă, dar uşor instabilă este vremea şi în Dobrogea. Intervalele cu soare alterenază cu cele în care norii sunt mai bine organizaţi şi local vor lăsa averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile sunt ridicate, 25 de grade maxima din Constanţa şi 27 de grade cea din Tulcea.

În Moldova, vremea va fi caldă, dar cu ploi scurte de vară şi fenomene electrice, local în special în a doua parte a zilei. Maximele vor fi de 27 de grade în Galaţi şi Iaşi, 26 de grade în Bacău şi Botoşani şi 24 de grade în Suceava (cu aproximativ 3 grade peste mediile climatologice).

VREMEA PE DOUA ZILE
Joi, vremea este în continuare caldă, mai caldă decât în mod obişnuit pentru data din calendar, cu valori maxime ce pornesc de la 23 de grade în depresiuni la Miercurea Ciuc şi 30 de grade la Oradea, Timişoara şi Iaşi. Mai ales după orele amiezii, vor fi averse şi descărcări electrice local la munte, în Moldova, Oltenia şi Muntenia, în special în zonele de deal ale acestor regiuni şi pe arii restrânse în rest. Se menţin codiţiile de grindină, iar izolat cantităţile de apă vor fi însemnate.

Vreme caldă în Capitală, unde temperatura maximă va fi de 27...28 de grade (cu 2...3 grade peste medie). Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi ploi scurte ca de vară şi descărcări electrice.

Vineri, vremea va fi asemnătoare – în prima jumătate a zilei cerul va fi lipsit de nori, ca mai apoi gradul de instabilitate să fie în creştere. Prin urmare, mai ales după-amiaza şi seara vor cădea averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte şi în sudul şi sud-estul ţării şi izolat în rest. Vor fi valori cuprinse între 22 de grade pe litoral şi 30 de grade în Câmpia de Vest.

În Capitală vom avea parte de soare, dar şi de ploi de scurtă durată spre după-amiaza. Vântul nu trece de moderat, iar maxima termică a zilei de vineri va fi de 26...27 de grade.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA