Prognoza meteo a fost revizuită. Schimbări dramatice: cod GALBEN de furtuni și vijelii periculoase

Tuesday, 18 June 2019, 10:23 Sursă: REALITATEA.NET

INFORMARE METEOROLOGICĂ - Cod GALBEN

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil ușor depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Potrivit ANM, în intervalul 18 iunie, ora 12 – 18 iunie, ora 23, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - Cod GALBEN

În intervalul 18 iunie, ora 23 – 19 iunie, ora 10, în cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.


Citeste totul despre:


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA