Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

LAPOVIŢĂ la Bucureşti, începând de SÂMBĂTĂ. NINSOARE la SUCEAVA - avertismentul meteorologilor

Friday, 24 October 2014, 12:39 Sursă: REALITATEA TV

UPDATE: Meteorologii susţin că temperaturile au scăzut, în ultimele zile, cu până la 20 de grade şi că temperaturile scăzute se vor menţine până la mijlocul săptămânii viitoare.

Este aşteptat vânt puternic în sud-est şi, conform informării, există 2400 de militari pregătiţi să intervină în zonele afectate de inundaţii.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a exemplificat situaţia temperaturilor prin faptul că, joi, pe timpul nopţii, la Rădăuţi au fost înregistrate 10 grade Celsius, dar că această temperatură va scădea, duminică dimineaţa, tot la Rădăuţi, la minus 10 grade Celsius.

"Până la jumătatea săptămânii viitoare, temperaturile sunt destul de scăzute în comparaţie cu normele climatologice", a spus Sandu.

Cantităţile de precipitaţii vor fi nesemnificative până în jurul datei de 7-8 noiembrie.

COD GALBEN de LAPOVIŢĂ, PLOI şi NINSOARE între 24 octombrie, ora 10:00 – 24 octombrie, ora 23. În intervalul menţionat, în jumătatea de nord a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali vremea va continua să se răcească, vor fi precipitaţii mixte şi se vor cumula cantităţi care vor depăşi izolat 15 l/mp. Temporar, în judeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ, precum şi în zona de munte a judeţului Bacău vor predomina ninsorile.

Până spre sfârşitul zilei de sâmbătă, 25 octombrie, în regiunile sud-estice şi pe crestele montane vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 - 60 km/h, informează meteorologii.

Aceştia estimează că ninsorile din zona Moldovei ar fi trebuit să apară la începutul sau mijlocul lunii noiembrie iar aceste prime ninsori nu se vor depune, solul fiind cald. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 spre 26 octombrie, se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, cele mai mici ajungând, în Moldova şi depresiunile din Transilvania, la -12 şi la -14 grade în timpul nopţii.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA