Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum va fi vremea marţi, 26 mai. Temperaturi sub valorile normale ale perioadei

Monday, 25 May 2015, 23:31 Sursă: REALITATEA.NET

Izolat vor fi condiţii de grindină. Temperatura se va situa sub valorile normale ale perioadei în regiunile intracarpatice unde vor fi şi maxime de 18-19 grade, iar în rest, deşi în scădere faţă de luni, va caracteriza o vreme în continuare caldă cu maxime ce ajung până la 28 de grade.

BUCURESTI

În capitală, vremea se va menţine caldă, cu o maximă a temperaturii de 26...27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat.


MUNTE

La munte vremea se va menţine în general instabilă iar valorile termice vor scădea uşor. La amiază vor fi: 14 garde la Stana de Vale, Paltinis, 15 la Sinaia, 17 la Predeal. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi ploi, mai ales averse ce vor cumula pe spaţii mici peste 25 l/mp. Trecător se vor semnala şi descărcări electrice, iar vântul va sufla slab şi moderat.**

MARE

La mare vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi averse şi descărcări electrice după amiaza şi seara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 18 şi 20 de grade.

 VREMEA PE 2 ZILE

Mâine (miercuri) în vestul, centrul şi nordul ţării pe arii extinse va ploua, iar valorile de temperatura se vor situa sub cele climatologic specifice datei, cu precădere în Câmpia şi Dealurile de Vest, unde vor caracteriza o vreme rece pentru sfârşitul lunii mai. În restul teritoriului, regimul termic se va situa în jurul celui normal, iar înnorări şi local averse şi descărcări electrice vor fi în a doua parte a zilei. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi de la 11...12 grade în Dealurile Banatului şi Crişanei şi 28...29 de grade în Subcarpaţii de Curbură şi în Bărăgan.

În Capitală, vremea va fi uşor instabilă şi, îndeosebi spre seară, vor fi înnorări temporare, averse, însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 14 grade dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de 26 de grade.

Joi, vremea va fi răcoroasă pentru sfârşitul lunii mai în toată ţara. Vor fi înnorări în majoritatea regiunilor, dar numai izolat va ploua slab în sud, în centru şi la munte. Maximele vor fi cuprinse între 14 grade şi 22 de grade.*** În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă pentru această dată. Condiţiile de ploaie vor fi reduse. 11-13 grade dimineaţa. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

 TENDINŢA

Nuanţele de roşu reprezentind masele de aer cald părăsesc şi partea de est a ţării si lasa loc culorilor galben- verde şi până joi, chiar albastru. Asta inseamnă răcirea vremii, progresiv dinspre vest spre est până cind joi putem deja vorbi de o vreme răcoroasă pentru aceasta dată în toată ţara, cu maxime in general intre 14 si 23 de grade. Dar insttabilitatea atmosferică, accentuata şi mâine, de joi se reduce.

Temperatura incepe sa creasca si pina la sfirsitul saptaminii revenim la nuantele de rosu deasupra tarii, asa ca weekendul vine cu vreme calda si in general frumosa în cea mai mare parte a ţării.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA