Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum va fi vremea de Crăciun. Anunţul de ultimă oră de la meteorologi

Saturday, 24 December 2016, 17:44 Sursă: REALITATEA.NET

În sudul şi sud-estul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitaţii slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe spaţii mici.

Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, mai ales pe creste, cu rafale de 70...80 km/h, astfel că, pentru intervale scurte de timp, va viscoli şi va spulbera zăpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei.
Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade. Vor fi condiţii de

Bucureşti

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi doar trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade.

La munte

La munte, cerul va fi noros şi pe arii extinse va ninge. Vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, cu rafale de 70...80 km/h, astfel că, pentru intervale scurte de timp, va viscoli şi va spulbera zăpada. Valorile de temperatură vor marca o scădere uşoară faţă de intervalul precedent.

Vremea în a doua zi de Crăciun

În a două zi de Crăciun, în cea mai mare parte a ţării vom avea valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiunile transilvane şi 6 grade la Drobeta, Giurgiu şi Călăraşi, izolat mai ridicate în subcarpaţii sudici . În vest, centru, nord şi nord-est cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii mixte în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă din Banat şi Crişana şi local în Moldova.

La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomină ninsorile. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare şi doar izolat va plouă slab. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înalta, dar local şi temporar şi în restul ţării

În Bucureşti, luni, temperaturile vor fi peste ce ar fi normal să înregistrăm la această dată ( –3…-2 grade dimineaţă şi 5-6 grade la amiază) în condiţii de cer temporar înnorat , ceea ce nu exclude ploi slabe, trecătoare.

Vremea de Sf. Ștefan

Marţi, vremea va fi caldă pentru aeastă dată Maximele se vor încadra între 2 grade la Miercurea ciuc şi 8-9 grade frecvent în Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei, izolat se vor atinge chiar şi 10 grade.

În regiunile intracarpatice, local şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte iar la munte va ninge. În restul ţării, cu precădere în est şi sud-est, în prima parte a zilei, vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, izolat creându-se condiţii de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu vitezele cele mai mari pe creşte, unde va viscoli zăpadă, dar pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse se va face simţit şi în celelalte regiuni

În Capitală marţi, cerul va fi temporar înnorat şi mai ales în prima parte a zilei va plouă. Pornim în zi cu -1…0 grade şi până la amiază maximă va atige 8-9 grade -valori peste normalul aceaste date

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA