Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai simplă metodă prin care ți se mărește inteligența

Wednesday, 26 March 2014, 11:18 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au observat că abilităţile cognitive (capacitatea de concentrare, de judecată şi cea de rezolvare a problemelor) sunt asigurate de contexul medial-frontal al creierului, scrie descopera.ro.

Dacă această zonă este stimulată, este posibil ca performanţele subiecţilor să fie mai bune, au bănuit psihologii Robert Reinhart şi Geoffrey Woodman. Pentru a afla dacă au dreptate, ei au făcut un experiment.

Mai mulţi subiecţi au purtat pe cap un dispozitiv special, electric, legat sub bărbie.

În interiorul acestei căşti au fost puşi doi electrozi, care au transmis creierului un curent electric slab, timp de 20 de minute. Experimentul este foarte sigur, voluntarii simţind doar o uşoară mâncărime în timpul testului.

Apoi, ei au fost rugaţi să ia parte la un joc video dificil, prin care trebuiau să potrivească anumite culori cu unele butoane. Totul trebuia să dureze doar câteva secunde, astfel încât cortexul medial-frontal al subiecţilor să fie cât mai solicitat.

Ei au fost împărţiti în trei grupuri diferite, fiecare grup având electrodul anodal amplasat într-o anumită zonă a capului - în creştet sau pe obraz, iar al treilea grup nu avea un electrod funcţional.

Cele mai bune rezultate le-au avut cei care au avut electrodul anodal amplasat în creştetul capului.

Reinhart spune că aceştia au lucrat mai rapid, au făcut mai puţine greşeli şi s-au adaptat mai uşor la schimbări, performanţele lor fiind considerate „extraordinare”.

Efectul stimulării de 20 de minute a durat timp de aproximativ 5 ore.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE