Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ULTIMA ORĂ | Fotbalul din România a fost suspendat, pe fondul pandemiei de coronavirus! Anunțul FRF

Thursday, 12 March 2020, 14:28 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

Meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3, Liga 1 feminin, Liga 2 feminin, Liga 3 feminin, Liga 1 Futsal, Liga 2 Futsal și competițiile de la nivel județean vor fi amânate până pe 31 martie.

În funcție de evoluția situației la nivel național, măsura FRF poate fi prelungită. În cazul în care nu se poate relua Liga 1 o perioadă lungă de timp, regulamentul spune că clasamentul  din momentul întreruperii se considera cel final. Astfel, CFR ar putea să devină campioană dacă nu se mai reia Liga 1.

Decizia vine după ce, în urmă cu două zile, FRF a decis să suspende toate competițiile de copii și juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat și turneul final al Cupei României la futsal.

Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.

Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate.

De asemenea, participarea tricolorilor U16 la turneul de dezvoltare din Bosnia-Herțegovina a fost anulată, la fel ca și meciurile de pregătire ale selecționatei Under 18 cu Finlanda ce trebuiau să aibă loc la Buftea. Ambele acțiuni urmau să se desfășoare în luna martie“, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal.

Tot astăzi, Avocatul Poporului i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să decreteze stare de urgență în România, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT