Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sancţiune dură pentru echipele din Liga 1

Monday, 24 October 2016, 21:22 Sursă: REALITATEA.NET

Sancțiunea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea criteriului financiar a fost în vigoare până la 10 noiembrie 2014. La acea dată, la recomandarea UEFA, Comitetul Executiv al FRF a eliminat sancțiunea cu retrogradarea înlocuind-o cu depunctarea și penalizarea financiară.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat luni, la finalul Comitetului Executiv, că începând cu sezonul 2017-2018 și cluburile din Liga a II-a vor avea nevoie de licență. "Printre noile modificări ale sistemului de licențiere s-a luat în premieră decizia de a se aplica și pentru cluburile din Liga a II-a. Apoi, se va reintroduce criteriul financiar pentru cluburile din Liga I, inclusiv un control al datoriilor către bugetul de stat, nu doar către angajați, și acesta va fi urmat ca sancțiune de refuzul de acordare a licenței. Și s-a mai introdus de asemenea o verificare a pragului de rentabilitate pentru cluburile de Liga I, astfel încât să nu ai cheltuieli mai mari decât veniturile", a spus oficialul FRF.

Referitor la faptul că finanțatorul clubului Steaua, Gigi Becali, a anunțat că i-a propus lui Gheorghe Hagi să candideze la alegerile pentru președinția FRF, Burleanu a afirmat: "În 2018 vor fi alegeri, mă bucur că vor fi mai mulți candidați. Eu sigur voi candida în 2018. Oricum, în toate actele domnul Becali nu se regăsește printre acționarii clubului Steaua. E un om în anturajul clubului, dar nu e patron. Când lucrezi prin interpuși mi se pare că este o chestie așa, foarte ciudată", a menționat Burleanu.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT