Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România așteaptă aprobarea FIFA pentru a muta Liga 1 în Turcia! “Media temperaturilor în Antalya este 26 de grade”

Thursday, 23 April 2020, 15:26 Sursă: realitateasportiva.net

Autor: Realitatea Sportiva

LPF vrea ca Liga 1 să se reia la începutul lunii iunie. Anterior, vor fi cel puțin trei săptămâni de antrenamente, imediat ce stare de urgență în România va fi ridicată.

Au mai rămas de disputat 8 etape din play-off și 12 runde din play-out. Campionatul ar trebui să se încheie la finalul lunii iulie.

Prima opțiune a LPF este aceea de a încheia sezonul în România, varianta Antalya fiind “un plan de avarie”.

Argumentele au fost următoarele: secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii au avut intervenţii, dar ulterior am văzut că au fost nuanţate cu privire la evenimentele sportive. Inclusiv ţinând cont de ceea ce a spus preşedintele României, cu data de 15 mai, cu obligativitatea purtării măştilor în spaţiile închise şi în mijloacele de transport, după care a completat să nu ne gândim la adunări publice sau la alte astfel de manifestări.

Având în vedere că premierul Olandei a spus că orice competiţie sportivă este interzisă până la 1 septembrie, având în vedere că preşedintele UEFA a făcut propunerea şi recomandarea către federaţiile naţionale să găsească toate soluţiile posibile, cu protejarea celor care participă, să termine competiţiile pe teren.”

Citește continuarea declarației lui Gabriel Bodescu pe realitateasportiva.net.

Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT