Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Planuri pentru JOCURILE OLIMPICE de la RIO 2016

Friday, 14 November 2014, 18:01 Sursă: REALITATEA TV

Participarea României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 este principalul obiectiv al federaţiilor din sport pentru următorii doi ani.

Alin Petrache, preşedinte COSR: "Toate federaţiile vor trebui să colaboreze pentru acest document care îşi doreşte să fie o carte de căpătâi a sportului românesc. O să conţină un plan de măsuri care vor fi şi vor trebui să fie implementate pentru a readuce România în plim planul sportului mondial".

Ion Dobrescu, secretar general COSR, a adăugat: "În acest moment avem structurate 15 loturi olimpice cu o componenţă de 160 de sportive şi 48 de specialişti".

Şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, promite sprijinirea lotului olimpic român şi cere Guvernului mărirea alocării bugetare din PIB pentru sport.

"Vrem sa aiba toate conditiile ca sa se intoarca acasa invingatori. Timpul e scurt, asa ca avem nevoie de o tactica impecabila pentru a excela la Rio. Sportul trebuie să reprezinte alături de educaţie şi cultură o prioritate naţională".

"Îmi spunea Gabi Szabo că trebuie mai mulţi bani. Bineînţeles că trebuie mai mulţi bani. Prin legea sportului, cel mai important e să atrageţi şi bani publici şi bani privaţi. COSR, vă garantez că până în 21 decembrie aveţi legea sportului, dacă sunteţi de accord şi îmi daţi textul", a spus Victor Ponta.

În acest an, România a cucerit 45 de medalii la Jocurile Europene de vară Special Olympics, care s-au desfăşurat în Belgia.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT