MECIUL PAPILOR. Francisc I vs. Benedict XVI, la finala Argentina-Germania

Friday, 11 July 2014, 09:29 Sursă: REALITATEA.NET

Papa Francisc, de origine argentiniană şi cunoscut ca suporter de fotbal, şi papa emerit Benedict al XVI-lea, de origine germană, vor "să câştige echipa mai bună" în meciul dintre Gemania şi Argentina din finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, care va avea loc duminică.

Adaugă părerea ta

Papa Francisc, Jorge Bergoglio născut în Argentina şi în vârstă de 77 de ani, este cunoscut ca un suporter de fotbal, potrivit Mediafax. El a fost primul papă ales din America Latină.

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras în februarie anul trecut, este asociat mai mult cu imaginea unui teolog studios care a ajutat la consolidarea doctrinei bisericeşti în ultimii 30 de ani. Joseph Ratzinger s-a născut în oraşul bavarez Marktl, relatează Bloomberg, în pagina electronică.

"Amândoi vor să câştige echipa mai bună", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi. Cei doi papi probabil că nu se vor întâlni pentru a urmări meciul la 13 iulie, deşi Francisc "ar putea să îl vadă", a declarat el.

Caricaturi şi imagini procesate ale celor doi papi urmărind meciul împreună au devenit extrem de populare pe reţelele de socializare. Cotidianul francez Le Monde a publicat o caricatură cu textul "Comuniunea este fotbalul". Surorile Dominicane au postat un mesaj pe Twitter la 8 iulie în care au declarat că "visează" la o finală de Cupă Mondială între Germania şi Argentina, urmărită de cei doi papi împreună.

Euforie pe străzile din Buenos Aires, după victoria Argentinei în cea de-a doua semifinală a Campionatului Mondial de fotbal. Naţionala pumelor s-a impus în faţa Olandei la penalty-uri, iar sute de mii de oameni au sărbătorit o noapte întreagă.

În vreme ce brazilienii au fost demoralizaţi de înfrângerea zdrobitoare suferită în faţa Germaniei, argentinieii şi-au savurat din plin victoria contra "Portocalei mecanice."

Javier Mascherano aproape şi-a dat sufletul pentru acest meci, a fost fantastic. Chiar nu ştiu ce să spun, nu pot descrie ce simţim ca argentinieni!

Suporterii au sărbătorit cu dansuri, cântece şi focuri de artificii atât în Argentina, cât şi în restul lumii.

Marea finală a Cupei Mondiale din Brazilia se va desfăşura duminică seara, la ora României 22.00.