Judoul românesc are potențial! Gușă: „Avem speranţe, sper să avem şi spirit pentru medalii la Jocurile Olimpice”

Thursday, 12 December 2019, 18:54 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, este convins că judoul autohton are potențial să obțină medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Cele mai mari așteptări sunt de la Andreea Chiţu, Vlăduţ Simionescu și Alexandru Raicu.

Obiectivele Federației Române de Judo pentru 2020 nu sunt în special legate de Jocurile Olimpice, ci vizează rezultatele la competiţiile continentale.

Este un an în care cei care au într-adevăr potenţial pentru medalie olimpică au confirmat, şi mă refer aici la Andreea Chiţu şi Vlăduţ Simionescu, care nu doar că se se află pe locuri calificabile, dar au fost şi medaliaţi la Grand Prix-uri. Ei sunt într-un grafic foarte bun pentru un an preolimpic.

În rest, după un început ezitant, ceilalţi trei cu şanse la Olimpiadă, şi mă refer aici la Monica Ungureanu, Loredana Ohâi şi la Alexandru Raicu, au avut o toamnă mai consistentă. Au urcat şi ei mai aproape de locurile calificabile, dar mai mult m-a bucurat la ei urcarea într-o formă de vârf. Fetele, Ungureanu şi Ohâi, au avut ambele probleme cu accidentările. Dar apropo de calificările sportivilor la Jocurile Olimpice pot spune că suntem într-un grafic bun.”

Citește declarația integrală a lui Cozmin Gușă pe realitateasportiva.net.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI