Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bellu, după alegerile de la COSR: Sunt dezamăgit, eu credeam că va fi o întrecere fair-play

Thursday, 29 May 2014, 14:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Sunt dezamăgit în general pentru că eu credeam că va fi o întrecere fair-play, mai ales că vorbim despre promovarea valorilor olimpismului, dar se pare că eu sunt mai puţin dispus să discut problemele sportului în alte medii decât cele instituţionale, federaţii şi altele. Vârsta şi experienţa mă fac să interacţionez atunci când este cazul şi cu cine este cazul", a declarat Bellu, care a primit 33 de voturi, faţă de 143 câte a avut preşedintele FR de Rugby.

Bellu a acuzat jocuri de culise la alegerile de joi şi a afirmat că rămâne la părerea că "medaliile şi victoriile nu se cumpără": "Asta este hotărârea, nu trebuie să facem o tragedie, este o competiţie. Eu nu m-am dat la o parte din faţa americanilor, ruşilor, chinezilor la concursuri importante şi unde era greu să câştigi. Rămân la părerea că în avantajul sportului ca imagine am gândit aşa: medaliile şi victoriile nu se cumpără. Odată terminate aceste alegeri, cu toate intoxicările, speculaţiile şi lucrurile murdare care s-au petrecut prin culise, eu zic că trebuie respectată decizia Adunării Generale şi luate lucrurile aşa cum sunt. Fiecare acum are de dus mai departe un proiect pe care şi l-a propus şi pe care trebuie să-l finalizeze într-un fel, tot cu performanţă, deşi performanţa pare că a trecut pe locul doi, iar olimpismul are încă multe de precizat din punctul de vedere al României".

Octavian Bellu a mai intenţionat să îşi depună candidatura la cea mai înaltă funcţie în cadrul COSR la algerile din 2008, dar a renunţat în cele din urmă deoarece a considerat că forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de Octavian Morariu în mandatul precedent.

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa contracandidaţilor Octavian Bellu, care a primit 33 de voturi, şi Elisabeta Lipă - 21 de voturi. Cinci voturi au fost invalidate.

Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

La Adunarea Generală de joi au participat 109 membri dintr-un total de 123, reprezentând un total cumulat de 202 voturi.

Adunarea Generală a COSR are 123 membri, însă numărul de voturi ce revine fiecăruia este stabilit în urma performanţelor înregistrate la Jocurile Olimpice de federaţiile naţionale sau de recunoaşterea din partea Comitetului Internaţional Olimpic.

Federaţiile care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice vor avea câte patru voturi, cele care sunt incluse în programul olimpic, dar nu au obţinut rezultate notabile, vor avea câte trei voturi, forurile recunoscute de către Comitetul Internaţional Olimpic vor avea câte două, în timp ce federaţiile naţionale recunoscute de COSR şi precum şi personalităţile vor avea câte un vot.

Trei poziţii de membri afiliaţi au fost suspendate: Federaţia Română de Ciclism, trezorierul COSR, Mişu Negriţoiu, care s-a retras, şi poziţia de personalitate a Gabrielei Szabo, care va putea vota doar în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT