Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alin Petrache, noul președinte COSR. "Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă"

Thursday, 29 May 2014, 13:46 Sursă: Mediafax

"Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă. Strategia mea este una pe zece ani. Cred că alături de ceilalţi doi contracandiţati putem să mergem mai departe pentru olimpismul românesc. Avem nevoie de ei. Mergem în continuare cu acelaşi secretar general (n.r. - Ioan Dobrescu) şi acelaşi Comitet Excecutiv", a declarat Petrache.

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

Petrache, care a fost susţinut de fostul preşedinte al COSR, Octavian Morariu, a câştigat din primul tur în faţa antrenorului lotului feminin de gimnastică Octavian Bellu (33 de voturi) şi preşedintelui CS Dinamo şi al FR Canotaj, Elisabeta Lipă (21 de voturi).

Mandatul lui Alin Petrache, 37 de ani, actualul conducător al Federaţiei Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului preşedinte Octavian Morariu, care a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT