VIDEO. Viorica Dăncilă, vizită la Memorialul Holocaustului, în Israel

Wednesday, 25 April 2018, 19:57 Sursă: REALITATEA.NET

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat astăzi Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice, a depus o coroană de flori în sala „Aducerii Aminte” și a semnat în Cartea de Onoare a Memorialului, anunţă Guvernul. 

Adaugă părerea ta

Vizita a constituit un prilej pentru reiterarea angajamentului României pentru sancționarea tuturor formelor de antisemitism și de negare a Holocaustului. În context, premierul român a amintit că România are în proiect deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului din România, cu sprijinul Israelului și al Institutului Yad Vashem.

În continuarea vizitei, prim-ministrul român a avut o întrevedere cu ambasadorul Colette Avital, secretar general al World Jewish Restitution Organization și președintele Centrului Supraviețuitorilor Holocaustului din Israel.

Cu acest prilej a fost abordată tema restituirii proprietăților evreiești confiscate abuziv de regimul comunist și a fost evocată cooperarea în Grupul de Lucru creat în cadrul Guvernului de la București pe problematica restituirii proprietăților evreiești și a pensiilor pentru supraviețuitorii Holocaustului.