USR, despre proiectul pensiilor speciale: N-ar trebui să existe. Nici n-am fost invitaţi să-l semnăm

Tuesday, 13 March 2018, 15:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

„Noi nici măcar n-am fost invitaţi să semnăm un asemenea proiect, pentru că toţi ceilalţi ştiau foarte bine că nu are niciun rost să facă o astfel de invitaţie către USR. Noi suntem cei care am depus proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi mai apoi un alt proiect de lege care se află pe fluxul legislativ, prin care propunem aborgarea celorlalte categorii de pensii speciale, respectiv plafonarea celor despre care CCR a spus că sunt obligatorii”, a declarat Cristian Seidler.

De asemenea, deputatul a spus că nu există vreun motiv pentru existenţa acestor pensii speciale.

“Nu se justifică prin nimic, nu există niciun argument pentru care aceste pensii speciale ale aleşilor locali ar trebui să existe (...) USR va vota împotriva acestui proiect. Nu susţinem proiectul din principiu. Deşi USR are parlamentari, noi suntem cei care am propus abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”, a continuat acesta, scrie news.ro. 

Deputatul PNL Corneliu Olaru, iniţiatorul proiectului de lege privind pensiile speciale ale aleşilor locali, susţinut de parlamentari de la toate partidele, cu excepţia USR, a anunţat marţi că PNL îşi retrage semnăturile, afirmând că liberalii susţin oricum majorarea pensiilor mici. Deputatul a anunţat că el îşi retrage semnătura, dar totuşi va vota proiectul, deoarece nu îl lasă sufletul să fie împotriva aleşilor locali.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri