Un deputat PSD l-a criticat dur pe Eugen Teodorovici, pentru "serviciile de sănătate diferenţiate"

Monday, 17 September 2018, 11:39 Sursă: REALITATEA.NET

Redăm postarea lui Petre Florin Manole, în care acesta menţionează că nu este de acord cu punctul de vedere al lui Eugen Teodorovici, întrucât este greșită din perspectivă economică și socială."Ea conduce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu":

"Ministrul Eugen Teodorovici greșește în legătură cu pachetele de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizației pentru sănătate. 
În primul rând, o astfel de măsură este greșită din perspectivă economică și socială. Ea conduce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată.

Unde vom ajunge; școli separate pentru bogați și săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i așa, contribuie mai mult?
În al doilea rând, la o lectură a Constituției, România este stat de drept, democratic şi social (art. 1 alin. 3).

Pentru a da sens dimensiunii sociale a statului român, o serie de drepturi și libertăți au fost reglementate, printre care și dreptul la ocrotirea sănătății (art 34). 
În al treilea rând, Legea sănătății spune și ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echității, universalității și solidarității, nu pe principiul cenzitar.

Nu în ultimul rând, ideile lansate de domnul ministru astăzi contravin principiilor de bază ale social democrației, principii pe care noi ar trebui să le promovăm. PSD, partid aflat la guvernare, a primit un mandat de la votanții săi să aducă mai multă prosperitate cetățenilor, să elimine diferențele uriașe, inechitățile din cadrul societății și să proteje drepturile înscrise în Constituție. 
În ceea ce mă privește, în calitatea mea de parlamentar social-democrat, nu voi susține niciodată o astfel de măsură", a scris Manole, pe Facebook.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri