Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toader l-a refuzat pe Iohannis. Cum a ajuns președintele la teatru

Tuesday, 07 May 2019, 19:42 Sursă: REALITATEA.NET

Editura Curtea Veche a anunțat marți că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a refuzat să găzduiască lansarea cărții „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, scrisă de Klaus Iohannis, motivând că pe 11 mai au loc o serie de evenimente, deși pe calendar nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment.

Precizări cu privire la spațiul de desfășurare din Iași a lansării volumului „EU.RO” de Klaus Iohannis, în urma interesului manifestat de presă.

”În urma atenției din spațiul public privind cartea „EU.RO – un dialog deschis despre Europa”, precum și nevoia de a extinde seria dezbaterilor pe teme europene și în alte orașe din țară, Curtea Veche Publishing și-a propus inițial ca lansarea din Iași să aibă loc în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior, unde există o tradiție a lansărilor de carte”, a anunțat editura Curtea Veche într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în data de 2 mai, Curtea Veche Publishing a adresat o solicitare către Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, prin care era propusă găzduirea lansării cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” și a unei dezbateri pe teme europene pe data de 11 mai a.c., în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

”Solicitarea editurii Curtea Veche era însoțită de un desfășurător complet al evenimentului. În data de 3 mai a.c., Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a comunicat refuzul de a găzdui lansarea de carte și dezbaterea pe teme europene, motivând că în ziua respectiva, în intervalul orar 7.00 -21.00, au loc o serie de evenimente. Conform calendarului de evenimente disponibil pe pagina de internet a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, în data de 11 mai a.c., în Aula Magna Mihai Eminescu nu este prevăzută organizarea vreunui eveniment”, se mai arată în comunicat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ