Tăriceanu nu renunţă: OUG 13 a fost legală, abuzul a fost al DNA

Thursday, 06 April 2017, 13:37 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă în întâlnirea pe care a avut-o joi dimineață cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei, a discutat despre Ordonanța 13, Tăriceanu a spus:

"Nu. Pentru că am impresia că există o percepție pe care vreau să vă rog să o corectați: nimeni nu vine să ceară socoteală României, mai ales că adoptarea OUG 13 a fost perfect legală și abuzul a fost din partea DNA, așa încât ar fi chiar ridicol din partea unui om care este specialist în drept constituțional și conduce Comisia de Veneția să pună astfel de (...) întrebare. Aveți impresia ca România este o țara care primește recomandări, așa ca un școlar? Să știți că nu", anunţă Agerpres

El a explicat că Buquicchio a venit în România pentru că "este organizat în aceste zile un seminar de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei împreună cu Comisia de la Veneția".

"Conferința este organizată la Cotroceni despre rolul în democrație pe care îl joaca majoritatea și opoziția. (...) A venit de multe ori în România, e binevenit și de acum încolo și mă bucur ca sunt oameni care au o altă înțelegere politică a lucrurilor", a explicat Tăriceanu. El a subliniat că a avut cu Gianni Buquicchio "un schimb de păreri foarte util".

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ