Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surse: Guvernul Orban joacă periculos. Vrea să își asume răspunderea în Parlament pe bugetul pentru 2020

Tuesday, 03 December 2019, 09:05 Sursă: Realitatea Plus

Guvernul Orban se gândește la posibilitatea de a-și asuma răspunderea pe proiectul de buget pe anul 2020, conform unor surse din Guvern și din PNL citate de Realitatea Plus.

În condițiile în care PNL și aliații săi dețin o majoritate fragilă în Parlament, liberalii îi provoacă practic pe cei din PSD să depună o moțiune de cenzură care ar putea duce la căderea Guvernului.

Potrivit articolului 114 din Constituție, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului 113.

Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului (2) , proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ