Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Daniel Constantin a fost remaniat. Grațiela Gavrilescu, propusă vicepremier și ministrul Mediului

Saturday, 25 March 2017, 15:40 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propuneri, premierul a răspuns negativ.

”Erau chestiuni pe care le-am aflat neoficial. (...) Am venit la şedinţa coaliţiei, unde am luat act de decizia partenerilor de coaliţie şi, fiind un Guvern politic - pe de-o parte au retras sprijinul domnului Constantin ca urmare a votului din forul de conducere şi pe de altă parte au nominalizat persoana care îl înlocuieşte, ceea ce duce la o reacţie în lanţ apropo de o nouă nominalizare la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul”, a arătat şeful Executivului.

Referitor la propunerea ca Graţiela Gavrilescu să ocupe funcţiile pe care le deţine Daniel Constantin în Guvern, premierul a afirmat că aceasta are experienţă ca ministru al Mediului şi, potrivit structurii Executivului, cel care deţine acest portofoliu are şi funcţia de vicepremier.

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin. În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii. 

Ce spune Liviu Dragnea

Pe de altă parte, preşedintele PSD a declarat că nu a fost o decizie uşoară remanierea lui Daniel Constantin. 

"N-a fost o zi plăcută, n-a fost o situație plăcută, am luat act de aseară, de când s-au făcut publice cele două decizii, este un guvern politic, o coaliție guvernamentală formată din două partide și noi am luat act și prim-ministrul a luat act de această decizie politică. Regret că s-a ajuns aici, am avut mai multe discuții în ultimele 3 — 4 săptămâni și că domnul Daniel Constantin și cu domnul Tăriceanu, în speranța că vor reuși să găsească toate acele lucruri care i-au unit în acești ani, noi am colaborat foarte bine. Dar în fața unei astfel de decizii politice nu avem ce să facem", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a amintit că premierul Sorin Grindeanu a anunțat luni că va trimite la Cotroceni documentele de "remaniere" a lui Daniel Constantin și cele două propuneri: Grațiela Gavrilescu — pentru funcțiile de vicepremier și de ministru al Mediului și liderul senatorilor ALDE, Viorel Ilie, pentru poziția de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ