Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis: Voi merge în Piaţa Universităţii. Nu voi spune nici ora, nici ziua

Friday, 06 November 2015, 16:01 Sursă: REALITATEA.NET

"În cursul acestei ultime întâlniri am primit multiple invitații de a merge în piață și le-am promis că voi merge, dar nu voi anunța nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piață, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc și eu cu oameni simpli care sunt în piață, să-mi spună mie ce așteaptă de la mine, ce așteaptă de la clasa politică", a spus Iohannis.

Informația fusese anunțată anterior și de reprezentanții societății civile care au participat, vineri, la întrevederea de la Palatul Cotroceni cu șeful statului.

"Preşedintele va veni în Piaţă, nu ştim când, nu ştim unde. Asta din motive lesne de înţeles", a spus Sorin Ioniţă.

Reamintim că mai multe organizații/asociații, reprezentanți ai societății civile și ai străzii au anunțat până acum că au fost invitați la Cotroceni la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis i-a primit pe reprezentanţii societăţii civile, la Cotroceni, precizând că el consideră că întâlnirea este una utilă, dar atipică:

"Acesta este o intalnire atipică şi cred că în vremuri deosebite trebuie sa avem rezultate deosebite. Tragedia care a avut loc in clubul Colectiv a fost un declansator puternic pentru o adevarata revolta pentru o miscare care a dus la caderea Guvernului eu cred ca miscarea este mai mult decat o miscare este vorba de o miscare de paradigma si cred ca lumea asteaptă o noua asteptare a politicii si din partea politcienilor. Am considerat ca in aceste conditii cand strada a avut solicitări este foarte bine să avem această întâlnire, eu o vad ca pe una în care imi transmiteti idei, iar  eu le duc catre politicieni, eu cred ca este o soluţie foarte bună pentru a folosi presedintele pentru calitatea lui de mediator", a spus Iohannis.

La Cotroceni au mers: Cătălin Drulă  de la Asociația Infrastructura, Cristina Guseth de la Freedom House România, Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie, Liviu Mihaiu, jurnalist, Ștefan Dărăbuș de la Hope and Homes for Children, Tudor Benga, reprezentant al manifestanților din București, Sorin Ioniță de la Expert Forum, Nicușor Dan, Elena Calistru, de la Funky Citizens, Ema Stoica, studentă la Facultatea de Jurnalism, Mihai Dragoş de la Consiliul Tineretului din România,  Claudia Postelnicescu de la  Iniţiativa pentru România, Clara Matei de la Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România, Andrei Cornea de la GDS, Edmond Nicoluşcă de la Asociaţia pentru Educaţie, Cultură şi Normalitate, Tudor Benga de la Okian, Horia Oniţă de la Consilul Naţional al Elevilor, Alexandru Bindar de la Uniunea Studenţilor din România. La întâlnire mai este prezent şi un medic, Dragoş Slăvescu, dar şi un reprezentat de la Uniţi Salvăm.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ