Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Războiul declaraţiilor între PSD şi PNL, pe seama tehnocraţilor. Buşoi: Înţeleg iritarea lui Dâncu!

Monday, 29 August 2016, 20:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Faptul că domnul Cioloş doreşte să rămână independent până la alegerile parlamentare, inclusiv la alegerile parlamentare, este un lucru deja foarte cunoscut şi s-a spus public de către domnul Cioloş, nu este nicio dezvăluire", a declarat preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, solicitat să comenteze declaraţia vicepremierului Vasile Dîncu.

Cristian Buşoi a adăugat însă că "iritarea" lui Vasile Dîncu privind posibila candidatură a unor miniştrii pe listele PNL este de înţeles pentru că acest demers ar fi în defavoarea PSD.

"Sigur, pot să înţeleg iritarea domnului Dîncu, pentru că orice om de valoare care intră în politică este în defavoarea PSD, care nu doreşte ca o parte din miniştrii să intre în politică mai ales că opţiunile lor nu sunt înspre PSD, ci înspre partide de pe eşicherul de centru-dreapta şi de dreapta. Cred că timpul va spune dacă unii dintre miniştri doresc sau nu să candideze sau să devină oameni politici", a susţinut Buşoi.

Preşedintele PNL Bucureşti a mai spus că organizaţia pe care o conduce are o deschidere totală, doar să existe şi o dorinţă şi o motivaţie puternică din partea miniştrilor pentru a începe o carieră politică. Buşoi a susţinut că rezultatele miniştrilor nu sunt "dezastruoase" şi că faptul că nu sunt foarte cunoscţi nu înseamnă că nu pot deveni oameni politici foarte buni.

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, la B1 TV, că Dacian Cioloş le-a transmis miniştrilor din Cabinetul său că el nu se va înscrie în niciun partid şi nu va da semnal pentru nimeni, iar tehnocraţii care se vor înscrie, la un moment dat, într-un partid politic sau vor candida pe o listele unui partid trebuie să plece din Guvern.

Dîncu a precizat că, la începutul mandatului, miniştrii au avut o discuţie cu premierul Dacian Cioloş şi au stabilit că nu vor intra în politică. ”Noi, în acest moment, suntem în situaţia de a fi reînnoit acest proiect”, a spus Dîncu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ