Rabinul Wasserman, apel urgent către Iohannis și Dăncilă

Friday, 06 September 2019, 12:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Vreau să fiu clar: Lipsa unui ambasador pe un timp aşa de lung - peste trei ani - nu este o diplomă de onoare pentru România. Eu nu pot da niciun răspuns atunci când sunt întrebat, de multe ori pe an, în cadrul diverselor activităţi din Ierusalim - cum s-ar fi simţit România dacă Israelul n-ar fi trimis ambasador timp de trei ani.

Eu nu sunt om politic, nu intru în politică, dar aş vrea să dau o părere în calitate de Rabin: poporul evreu a suferit şi s-a sfărâmat primul şi al doilea templu pentru ură fără motiv. Dacă noi vrem să construim al treilea templu, soluţia este numai dacă ajungem la iubire necondiţionată. De aceea vreau să le spunem şi preşedintelui României şi prim-ministrului - poate că există ideologii diferite de partid - dar există un singur lucru care îi uneşte: cinstea României în faţa originarilor români - 400.000 care trăiesc în Israel.

Iar noi vrem să-l avem pe cetăţeanul numărul unu al României în Israel. În celălalt plan, relaţiile deosebit de bune care s-au construit prin ambasadori timp de 72 de ani n-avem voie să le oprim, noi trebuie să continuăm să le întărim şi să construim. Şi, dacă diferitele problemele de partid cad pe poporul evreu, eu cred că este o mare greşeală. Dar fiind înainte de Anul Nou (evreiesc - n.r.), înainte de alegeri, şi în România şi în Israel, îl rog pe Dumnezeu să aducă gânduri bune tuturor conducătorilor români care trebuie să decidă. Şi să decidă ca în Ajun de Anul Nou - sfârşitul lunii - să-l putem întâmpina pe noul ambasador în Ţara Sfântă Israel", a declarat pentru AGERPRES Rabinul Josef Wasserman, care este preşedinte al Fundaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Iudaismului Român.

Rabinul, care a participat timp de două zile, la Bucureşti, la Forumul Românilor de Pretutindeni, a precizat că i-a mulţumit personal premierului Viorica Dăncilă, prezentă joi la eveniment, "pentru eforturile deosebite pe care le face de a numi un ambasador al României în Israel".


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri