Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PSD dă primul semn de susținere a Guvernului Cîțu: ”PSD va fi deschis oricărei soluții care pune capăt crizei pornite de PNL”

Thursday, 27 February 2020, 17:14 Sursă: Realitatea.NET

Lucian Romașcanu a declarat că prioritatea PSD este un guvern stabil, care să poată lupta cu situația de criză din România.

”Luptele politice nu își au rostul. Toată lumea, inclusiv președintele Iohannis trebuie să înțeleagă asta. Pentru binele românilor, sper că propunerea făcută de președinte este una care să fie acceptată de CCR în vederea constituirii unei majorități”, a spus senatorul PSD. 

Potrivit lui Romașcanu, participarea PSD la votul de învestitură al guvernului Cîțu depinde de lista de miniștri și programul de guvernare pe care îl va prezenta acesta. El a mai declarat că, deocamdată, PSD nu are motive pentru a contesta la Curtea Constituțională desemnarea ca premier a lui Florin Cîțu.

”Vom depune toate diligențele pentru a avea un guvern stabil. Dacă Florin Cîțu vine cu o listă rezonabilă de miniștri și cu un program care să poată pune România pe linie după un moment de criză, nu văd un motiv pentru care să contestăm la CCR”, a spus Lucian Romașcanu.

Ciolacu este de altă părere

Pe de altă parte, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu spune că nu vede nimic care să îl recomande pe Florin Cîțu pentru această funcție și că crede, în continuare, că este o glumă. Vom vota împotrivă sau ne vom abține, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu: „În continuare cred că este o glumă. În primul rând este o sfidare la adresa Parlamentului. Domnul Cîțu a avut de două ori să-și ia avizul de la Parlament și de două ori a primit aviz negativ. Nu numai din partea parlamentarilor PSD a avut vot negativ.

Ținând cont că dânsul a fost chemat în Parlament de multiple ori să dea expplicații ce s-a întâmplat cu cele 10 miliarde de euro împrumutate în 3 luni și jumătate, ce se întâmplă cu economia... În afară de postările că este urmărit de spionii ruși, nu văd nimic care să îl recomande pentru așa ceva. Nici măcar pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Vom vota împotrivă... vom vota sau ne abținem. E normal ca parlamentarii să voteze. Vom respecta Constituția ți legile țării, PSD face asta. Noi am lipsit de la un vot în urma unei sesizări la CCR, iar răspunsul a venit în ziua votului.

Vom căuta toate pârghiile să ne apărăm de acest asalt, de a se îndrepta către anticipate. Vom avea o strategie, o avem, vom discuta cu colegii și alți lideri politici.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ