Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Foşti miniştri cu idei trăsnite. Deţinuţii să îngrijească monumentele istorice: Toader: "Frumos"

Tuesday, 02 May 2017, 10:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Ideea e frumoasă din moment ce am susţinut-o şi pe Facebook. Să vorbesc cu ministrul Apărării, cu ministrul Culturii cu domnul Cazanciuc. Eu cred că e realizabilă într-un termen scurt", a declarat ministrul Justiţiei.

Într-o scrisoare postată pe Facebook, senatorul PSD Robert Cazanciuc le cere susţinerea miniştrilor Justiţiei, Apărării şi Culturii pentru o iniţiativă care prevede ca deţinuţii să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice, Tudorel Toader anunţând că este de acord cu proiectul.

"Până la punerea în practică a strategiilor şi a planurilor de reintegrare socială a deţinutilor, precum şi de reabilitare a infrastructurii penitenciare, aş dori să vă supun atenţiei un proiect prin care persoanele aflate in executarea unor pedepse să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice aflate în raza teritorială a locului de detenţie. (...) Pentru un deţinut aflat într-un penitenciar cu o suprafaţă de zece ori mai mică decât cea conform standardelor, îngrijirea unui monument va fi nu doar «o ieşire la muncă», ci şi o lecţie care va contribui la integrarea lui în societate", se arată în scrisoarea deschisă postată de pe Facebook de Robert Cazanciuc.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ