Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proiectul lui Dragnea, pentru eliminare a 102 taxe, aviz pozitiv de la Comisia Juridică

Wednesday, 19 October 2016, 14:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Analiza pe fond a legii o face Comisia de buget, ea este abilitată să studieze această problemă. Noi ne-am pronunțat ieri după amiază (marți — n.r.) numai pe constituționalitate, în sensul că am verificat dacă se spune care este sursa de finanțare. Nefiind vorba în inițiativa legislativă de nicio sursă de finanțare, bineînțeles că noi am dat un aviz pentru legalitate, un aviz favorabil", a spus Nica la Camera Deputaților.

Întrebat de ce acest proiect de lege este adoptat atât de repede de către Parlament, Nica a menționat că departamentul de specialitate din PSD a decis că acest proiect trebuie dezbătut în procedură de urgență.

"Probabil că în urma unei analize a Departamentului partidului pe problemele economico—financiare și bugetare s-a stabilit că este cazul să reducem aceste taxe. Dacă Guvernul nu s-a pronunțat și nu s-a luat inițiativa, am luat-o noi, parlamentarii PSD. O să vedem ce se întâmplă la vot. Noi ne-am pronunțat, Comisia juridică, ieri după-amiază, o să se întrunească Comisia de buget—finanțe și va discuta fondul problemei. Votul va fi marți", a menționat Nica.

Luni, Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ