Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Procurorii DNA cer încarcerarea lui Bogdan Olteanu. Fostul viceguvernator vrea control judiciar

Thursday, 11 August 2016, 10:37 Sursă: REALITATEA.NET

Procurorii DNA cer instanţei supreme să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu arestul preventiv în cazul lui Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR spunând că speră să rămână acasă sau să fie cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă joi contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie după ce, în 29 iulie, un judecător de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a decis ca Bogdan Olteranu să fie plasat în arest la domiciliu, respingând cererea procurorilor de arestare preventivă. Decizia a fost contestată şi de Bogdan Olteanu, care vrea să fie lăsat în libertate sau să fie luată în cazul său cel mult măsura controlului judiciar, scrie News.ro

“Sper să rămân acasă. Va fi o zi lungă”, a declarat Bogdan Olteanu, la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fostul viceguvernator al BNR a fost audiat, miercuri, la DNA, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, el declarând că nu este vinovat, dar crede că ceea ce era să se întâmple cu el, s-a întâmplat, iar de acum rămâne să îşi găsească dreptatea. Bogdan Olteanu a spus că speră ca, după judecarea contestaţiei sale, instanţa supremă să retragă măsura arestului la domiciliu şi să fie lăsat liber.

Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă şi este în arest la domiciliu din 29 iulie, iar în 1 august a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR. Conducerea Camerei Deputaţilor a luat act în 10 august de demisia lui Bogdan Olteanu. Anchetatorii arată, în referatul prin care au cerut instanţei supreme arestarea preventivă, că în 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării, însoţit de o altă persoană, care a intermediat discuţia cu omul de afaceri.

”Transportul celor doi în Deltă s-a realizat cu un elicopter”, potrivit documentului citat. În schimbul folosirii influenţei sale pentru numirea în postul de guvernator al rezervaţiei Delta Dunării, Olteanu a cerut un milion de euro pe care urma să-i primească în numerar, susţin procurorii. Persoana care a fost numită ca guvernator a fost chemată la Guvern pe 2 septembrie 2009, cu două săptămâni înaintea adoptării hotărârii de desemnată pentru acel post, mai arată anchetatorii.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ