Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PONTA spune că ar numi PREMIER UN LIBERAL, dacă ar candida şi ar câştiga alegerile prezidenţiale

Monday, 10 March 2014, 22:24 Sursă: Mediafax

Întrebat totodată, la Antena 3, care sunt şansele să candideze la Preşedinţie, Ponta a răspuns: "49%-51%", arătând însă că, precum în cazul unei privatizări, diferenţa între aceste două cifre este enormă.

Duminică seara, liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut că nu se gândeşte să candideze la Preşedinţie, deoarece vrea să rămână la şefia Guvernului, şi a afirmat că, în opinia sa, dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, cum îl consideră pe Sorin Oprescu, premier trebuie să fie obligatoriu un politician de centru-dreapta, argumentând că viziunea sa este să existe un dialog la nivelul societăţii după dispariţia "regimului Băsescu".

Ponta a adăugat că, dacă el ar fi preşedinte, premierul nu ar fi din partea PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că senatorul Mircea Geoană şi cu el sunt cei care pot candida cu şanse la Preşedinţie din partea PSD, arătând că şanse au şi Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea fi susţinuţi de PSD, dacă vor sta bine în sondaje.

"Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriţi de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR şi aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse", a spus Ponta.

El a precizat că PSD va decide pe cine susţine sau sprijină la prezidenţiale după 25 mai, data europarlamentarelor.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ