Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta: Nu va fi simplu să avem o nouă CE, actualii comisari vor rămâne cel puţin până în octombrie

Wednesday, 28 May 2014, 12:32 Sursă: Mediafax

"Nu va fi simplu să avem o nouă Comisie Europeană. Noi, social-democraţii, am acceptat faptul că avem mai puţine mandate şi, atunci, popularii pot să-l desemneze pe Juncker ca preşedinte al Comisiei cu sprijinul nostru, dar se pare că nu are tot sprijinul popularilor ca să fie preşedinte de Comisie. Deci, probabil va fi un proces de mai lungă durată", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

El a precizat astfel că toţi miniştrii trebuie să discute în continuare cu comisarii europeni în funcţie, deoarece aceştia îşi vor păstra actuala poziţie cel puţin până în luna octombrie.

"Şi la Bruxelles lumea era aşa, după campanie", a adăugat Ponta.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Bruxelles, că liderul PPE Jean-Claude Juncker este îndreptăţit, dat fiind rezultatul votului la nivel european, să ocupe postul de şef al Comisiei Europene.

Ponta a spus că social-democraţii europeni recunosc rezultatul votului de la euroalegeri, precizând că PPE are un scor mai mare şi că este firesc ca popularii să aibă postul de şef al Comisiei Europene. "Dar să fie domnul Juncker, să nu pună pe altcineva că altfel păcălim alegătorii şi nu ne mai crede nimeni în 2019", a spus Ponta.

El a menţionat că social-democraţii europeni vor fi de acord ca Juncker să formeze viitoarea Comisie Europeană.

Juncker urmează să obţină acordul liderilor europeni, în urma unei decizii în acest sens adoptate cu o majoritate calificată, pentru a angaja aceste negocieri, al căror rezultat nu este cunoscut dinainte.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ